Gheorghe Hagi, în topul celor mai bune numere 10 din istoria fotbalului

Gheorghe Hagi ocupă locul 6, înaintea unor nume uriaşe precum Lionel Messi, Zico sau Michael Laudrup, într-un clasament al celor mai bune numere 10 din istoria fotbalului, realizat de ediţia norvegiană a celebrei reviste Four Four Two, potrivit digisport.ro.

Argentinianul Diego Maradona este primul, urmat de maghiarul Ferenc Puskas, în timp ce brazilianul Pele completează podiumul. Italianul Roberto Baggio ocupă locul 4, iar Michel Platini e pe 5.

„E uşor să vezi de ce Hagi a fost poreclit Maradona din Carpaţi. A fost egoist, furios şi stângaci. Hagi a fost un jucător cheie pentru Steaua în anii ’80, dar a plecat în Europa după dispariţia Cortinei de Fier.

Deşi a jucat atât pentru Real Madrid, cât şi pentru Barcelona, nu a reuşit să devină un star. La Galatasaray a fost o altă poveste. A rămas 5 ani şi a adus primul trofeu european al clubului.

La fel ca ceilalţi decari deveniţi simboluri, Hagi a avut o personalitate puternică şi şi-a inspirat colegii cu ceea ce a arătat pe teren. S-a întâmplat în special în Statele Unite, în 1994, când România a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

Mijlocaşul a marcat de trei ori, inclusiv un lob senzaţional de la 35 de metri împotriva Columbiei. Cu o singură lovitură, şi-a arătat viziunea, capacităţile şi stilul curajos de joc”, au scris jurnaliştii norvegieni.

Imediat după Hagi, pe locul 7, se află brazilianul Zico, în timp ce Messi este doar pe poziţia a opta. Danezul Michael Laudrup şi uruguayanul Enzo Francescoli completează clasamentul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS