Confidenţialitate

Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al CJ Brăila, achitat în dosarul privind mai multe fapte de corupție

Verdictul în cazul lui Gheorghe Bunea Stancu vine după 7 ani de proces, iar decizia a fost pronunțată de magistrații Tribunalului Vrancea.

Motivul: faptele pentru care au fost cu toții trimiși în judecată de DNA în 2014 nu mai sunt incriminate de legea penală.

Potrivit DNA, pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Brăila, timp de un an, Bunea Stancu ar fi aprobat și avizat documentația în procedurile de achiziţii publice organizate de instituția pe care o conducea, finalizate cu încheierea a șase contracte, deşi ar fi știut că firmele care au oferit preţurile cele mai mici, criteriul principal de atribuire, au fost descalificate prin interpretarea discriminatorie a condiţiilor tehnice sau financiare.

Scopul, spuneau procurorii anticorupție atunci, era de a atribui lucrările respective firmelor agreate.

Abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, în număr de 6 fapte de acest fel, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată (4 acte materiale) și conflict de interese sunt faptele pentru care a fost judecat timp de aproape 7 ani Gheorghe Bunea Stancu, iar acum instanța a constatat că niciuna din aceste fapte nu este incriminată de legea penală, motiv pentru care a venit și achitarea.

Alte 16 persoane și 3 societăți comerciale au fost judecate în același dosar, în cazul tuturor verdictul fiind același, respectiv achitare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.