Confidenţialitate

Germania va începe să renunţe la restricţiile anti-Covid, anunță cancelarul Olaf Scholz | AUDIO

Germania, care a trecut de vârful de îmbolnăviri de COVID-19, va începe să renunţe la restricţii, anunță cancelarul Olaf Scholz. Principala putere economică europeană va porni un plan de relaxare în trei etape, până la 20 martie.

Vestea făcută publică de șeful guvernului de la Berlin vine după o discuție purtată de acesta cu liderii celor 16 landuri ale ţării.

Germania, lovită la fel ca Franţa şi Marea Britanie de un al cincilea val puternic al pandemiei, raportează în continuare peste 200.000 de noi infectări în 24 de ore, însă „punctul culminant al valului Omicron este depăşit”, susține ministrul german al Sănătăţii.

„Până la începutul primăverii, pe 20 martie, restricţiile privind viaţa socială, culturală şi economică ar urma să fie treptat ridicate”, se arată în documentul agreat de guvern și autoritățile locale ale landurilor.

Plafonul privind numărul de persoane care se pot întâlni în privat, limitat pentru moment la 10 persoane vaccinate sau trecute prin boală, va fi ridicat. El va fi menţinut însă pentru nevaccinaţi până la sfârşitul lunii martie.

Regulile care încurajează companiile să le permită salariaţilor să fie cât mai mult posibil în telemuncă vor dispărea de asemenea.

Obligația prezentării certificatului de vaccinare pentru a intra în magazine va fi eliminată în curând în toată Germania.

Începând cu 4 martie, vor dispărea restricţiile în restaurante şi hoteluri, iar cluburile şi discotecile se vor putea redeschide pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau cele care au un test negativ.

Purtarea măştii chirurgicale sau de tip FF P2 va rămâne obligatorie, în special în mijloacele de transport în comun sau în spaţiile închise.

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

Citește și: Berlinale 2022: Drama spaniolă ”Alcarràs” câştigă Ursul de Aur | VIDEO