Confidenţialitate

Germania: Trecerea în noul an, marcată discret, după interzicerea comercializării artificiilor | AUDIO

În loc de artificii, în noaptea Anului Nou, locuitorii din Koln, Germania, vor aprinde luminile în propriile case, iar becurile vor sta aprinse 5 minute, pentru a marca intrarea în anul 2021.

Municipalitatea face apel la localnici să rămână acasă şi să nu aprindă focuri de artificii în noaptea de Revelion – o tradiţie populară pe teritoriul Germaniei.

Germania va marca trecerea în noul an într-un mod mult mai discret în contextul interdicţiei comercializării artificiilor din cauza pandemiei de coronavirus. Dar acest lucru nu va opri oraşul Koln să sărbătorească Revelionul într-un mod inedit.

Sub sloganul ”Lights on. Year out’‘, locuitorii acestui oraş din vestul Germaniei sunt îndemnaţi să comute întrerupătoarele de lumină timp de cinci minute începând cu miezul nopţii pentru a marca intrarea în anul 2021.

Locuitorii sunt sfătuiţi să-şi acopere ferestrele cu folii colorate şi decoraţiuni astfel încât spectacolului colectiv improvizat să devină şi mai impresionant.

Ca parte din restricţiile aprobate de cancelarul german Angela Merkel împreună cu administraţia celor 16 landuri, vânzarea artificiilor va fi interzisă în perioada următoare.

Interdicţia este motivată de dorinţa de a evita rănirile şi de a preveni îmbolnăviri noi, în condiţiile în care multe dintre spitale au ajuns aproape  la capacitatea maximă în urma internării cazurilor de COVID-19.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae