Germania, Spania, Anglia, Italia şi Franţa vor să formeze un campionat comun de fotbal

Conducatorii marilor cluburi vest-europene readuc in actualitate ideea infiintarii unui campionat international, in care sa joace 20 dintre cele mai puternice echipe de pe continent.

Presedintele lui Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge a declarat intr-o conferinta la Milano ca Germania, Spania, Anglia, Italia şi Franţa vor să formeze o competitie comuna, ce ar putea sa nu fie organizata sub egida UEFA si sa inlocuiasca actuala Liga a Campionilor.

Initiativa nu este noua si a mai fost “pusa pe tapet” in urma cu doua decenii, pe vremea asociatiei “G14”, care reunea tot cele mai puternice grupari din Europa si avansau ideea lansarii unui campionat numit “Superliga”.

Rummenigge este sprijinit public si de presedintele lui Juventus TorinoAndreea Agnelli, care considera ca echipele mari nu castiga destui bani din Champions League.

Este atacat indirect conducatorul UEFA, Michel Platini, acuzat ca ar fi favorizat cluburile sarace din estul Europei, care vaneaza locuri in cupele continentale doar pentru primele de participare si apoi nu pot face fata nivelului ridicat al competitiei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS