Confidenţialitate

Germania și Marea Britanie vor propune administrarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid

După Israel, Germania și Marea Britanie anunță că vor propune din septembrie administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva covid-19 persoanelor în vârstă şi vulnerabile.

Decizia vine în contextul în care numărul cazurilor de SARS COV 2 a crescut în ultimele săptămâni, din cauza variantei indiene Delta, mult mai  contagioasă.

În Germania va fi recomandată și vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

Ministrul german al sănătăţii Jens Spahn va finaliza astăzi un plan prin care persoanele al căror sitem imunitar este slăbit să primească – începând din toamnă – a 3a doza de vaccin Pfizer-BioNTech sau Moderna.

Celor vaccinati cu AstraZeneca sau Johnson & Johnson, vaccinuri cu vector viral, li se va administra a3a doza tot un un vaccin cu ARNmessager, precum Pfizer sau Moderna.

Oficialii germani au luat această decizie în urma mai multor studii recente care arată că imunitatea asigurată de vaccinare scade în timp.

O altă propunere va viza organizarea de vaccinari in școli și universități pentru a fi imunizati si copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

Si Guvernul britanic intenţionează să înceapă administrarea unei a treia doze de vaccin anticoronavirus în cazul persoanelor de peste 50 de ani începând din septembrie.

Germania și Marea Britanie se alătura astfel israelului care a anunțat – la sfarsitul saptamanii trecute – ca va oferi a 3a doză de vaccin anti-Covid Pfizer persoanelor peste 60 de ani.