Confidenţialitate

Germania şi Franţa, lovite puternic de valul 3 al pandemiei de COVID-19

Germania pregăteşte noi restricţii, în timp ce Franţa a atins un nou maxim al acestui an al pacienţilor aflaţi la Terapie Intensivă.

Cele două mari state europene se confruntă cu o creștere substanțială a numărului de cazuri, în special cazuri grave. Cancelarul Germaniei spune că ar putea impune autoritatea federală pentru a corecta deciziile prea blânde din anumite regiuni.

De partea cealaltă, medicii din Paris avertizează că în următoarele săptămâni vor fi nevoiți să aleagă ce pacienți COVID pot salva, în condițiile în care spitalele sunt suprasolicitate. Mesajul a fost transmis președintelui Emmanuel Macron prin intermediul unor texte publicate de ziarele franceze și semnate de zeci de doctori.

Macron a insistat, însă, pentru evitarea unui lockdown .

Valul trei al pandemiei are efecte tot mai grave, într-un moment în care autoritățile și cetățenii dau semne că s-au săturat de restricții, iar campaniile de vaccinare merg prea lent pentru a avea un efect care să conteze.

În aceste condiţii, Germania se gândeşte şi la o strategie riguroasă de testare.

Merkel a avertizat că dacă autoritățile regionale nu iau măsuri în viitorul apropiat, guvernul federal ar putea schimba legea pentru a impune restricții la nivel național.