Germania renunță la interdicția referitoare la simbolurile naziste în jocurile video

Jocurile video comercializate în Germania vor putea conţine simboluri şi referinţe naziste, cu condiţia ca acestea să nu fie obiecte de propagandă, a anunţat  autoritatea germană care reglementează jocurile video.

Până în prezent, un articol din codul penal care interzicea jocurilor video să afişeze simboluri neconstituţionale, în special tot ce are legătură cu perioada nazistă. Acest articol nu se aplica producțiilor cinematografice sau altor reprezentări culturale.

Svasticile reproduse în anumite jocuri precum ”Call of Duty” sau mai recentul ”Wolfenstein II: The New Colossus”, în care personajele naziste joacă un rol central, erau transformate într-un triunghi în versiunea germană a jocului.

Autoritatea germană care se ocupă cu reglementarea jocurilor video nu acordă o permisiune generală. Vor discuta de la caz la caz pentru a analiza dacă prezenţa acestor simboluri într-un joc este ”adecvată din punct de vedere social”, ceea ce înseamnă că aceste însemne trebuie să fie justificate artistic sau științific.

În 2017, lansarea ”Wolfenstein II”, un joc în care participanţii trebuie să ucidă nazişti, a declanşat o dezbatere aprinsă în Germania.

Numeroase voci au denunţat prezenţa cenzurii, întrucât în versiunea germană a jocului simbolurile naziste au fost modificate, iar mustaţa lui Adolf Hitler a fost ştearsă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS