GERMANIA: Rata de răspândire a coronavirusului, în creştere

Mai multe focare locale au provocat creşterea ratei de răspândire a coronavirusului în Germania.

Autorităţile susţin, totuși, că acest fenomen nu a determinat o creştere a îmbolnăvirilor la nivel naţional, relatează BBC.

Majoritatea cazurilor noi sunt în Renania de Nord-Westfalia, unde peste o mie de muncitori – între care 600 de români – de la cea mai mare fabrică de procesare a cărnii au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2.

În Germania, rata de reproducere a noului coronavirus a crescut la 1,79, a anunţat Institutul pentru sănătate publică, mult peste nivelul necesar pentru ţinerea sub control pe termen lung, notează Reuters.

Numărul de cazuri confirmate a crescut cu 687, ajungând la 189.822.

Sâmbătă, la un bloc de locuinţe din Göttingen unde se aflau 700 de persoane plasate în carantină, a izbucnit o revoltă.

“Aproximativ 200 de persoane au încercat să iasă, însă 500 au respectat măsurile de carantină”, a declarat şeful Poliţiei din Göttingen, în timpul unei conferinţe de presă susţinută duminică.

8 poliţişti au fost răniţi după ce locuitorii din imobil au început să atace forţele de ordine, cu sticle, pocnitori şi ţevi de metal, a precizat Uwe Lührig.

Autorităţile din Renania de Nord-Westfalia au plasat cu forţa, în carantină, 6.500 de salariaţi şi familiile acestora, după ce peste o mie dintre angajaţii unei fabrici de procesare a cărnii, Tönnies, au fost depistaţi pozitiv la testul pentru coronavirus.

Premierul din Renania de Nord-Westfalia a apelat la oficiali consulari din Polonia, Bulgaria şi România, pentru a mobiliza traducători care să-i convingă pe salariaţii respectivei firme să respecte măsurile de carantină.

“Sunt 1.300 de proprietăţi unde locuiesc salariaţii şi familiile lor şi unde trebuie să monitorizăm respectarea regulilor de carantină”, a declarat Laschet, duminică, în timpul unei conferinţe de presă, explicând totodată că poliţia locală şi autorităţile publice locale oferă ajutor.

“Trebuie să le explicăm oamenilor că dacă sunt infectaţi nu trebuie să revină în ţările de origine. Cea mai bună şansă a lor este să stea în Germania, unde vor primi cea mai bună îngrijire medicală”, a mai precizat Armin Laschet.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS