Confidenţialitate

GERMANIA: Primele testări la scară largă pentru depistarea anticorpilor de coronavirus

Germania va face primele testări la scară largă pentru depistarea anticorpilor de coronavirus. Experții vor reuși astfel să vadă câte persoane au care au fost infectate dar nu şi-au dat seama și au dezvoltat între timp anticorpi.

Nicio ţară nu a efectuat până acum testare naţională pentru depistarea prezenţei anticorpilor. Autoritățile din Germania speră că prin aceste teste astfel vor monitoriza propagarea virusului, scrie Financial Times.

Testele pentru depistarea anticorpilor se fac în 3 etape: În etapa iniţială, vor fi prelevate 15.000 de mostre la fiecare 14 zile din donaţii de sânge.

Al doilea test se va concentra pe patru zone din Germania afectate grav de coronavirus, prelevându-se mostre sanguine de la un eşantion reprezentativ de 2.000 de persoane.

Primele două tipuri de teste vor începe săptămâna viitoare, rezultatele fiind aşteptate în mai. În cadrul celui de-al treilea est, vor fi prelevate mostre de la 15.000 de persoane din 150 de zone ale Germaniei. Testarea va începe luna viitoare.

Germania este deja pe primul loc la capitolul testărilor, efectuând până la 100.000 de analize pe zi, conform ministrului german al Sănătăţii.