Germania: Merkel avertizează că pandemia va fi greu de gestionat pe timpul iernii | AUDIO

Cancelarul german avertizează că pandemia de coronavirus va fi greu de gestionat în următoarele luni şi mai ales pe durata iernii.

Declaraţia, în contextul în care cancelarul a prezentat priorităţile guvernului pentru următoarele luni şi la o zi după ce Germania a luat noi măsuri drastice pentru a ţine pandemia sub control.

Angela Merkel spune că cei care nu trebuie să piardă în lupta autorităţilor cu pandemia sunt copiii. Din acest motiv guvernul va face tot posibilul pentru a asigura condiţii de protecţie maximă în şcoli şi grădiniţe.

Un alt obiectiv al guvernului este cel economic, prin care se caută soluţii pentru menţinerea locurilor de muncă şi repornirea sectoarelor blocate de pandemie.

O a treia prioritate este solidaritatea socială în condiţiile în care  familiile cu venituri reduse şi vârstnicii fac cel mai greu faţă provocărilor actuale. Germania a decis să impună noi reguli stricte pentru a evita răspândirea pandemiei.

Anul acesta nu vor mai putea fi organizate evenimente majore, iar amenda pentru cei care nu poartă mască va fi de minim 50 de euro.

O altă măsură îi vizează pe cei care intră în ţară dintr-o zonă considerată de risc. De la 1 octombrie acesţia nu vor mai putea să facă un test covid la aeroport şi vor sta în carantină timp de 14 zile.

Mai multe regiuni din România sunt pe lista roşie a Germaniei, printre acestea Argeş, Braşov, Ilfov, Prahova, Gorj, Vrancea şi Bucureşti,

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguş
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS