Germania: Măsuri speciale de securitate la Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume

Măsuri speciale de securitate în Germania, unde, sâmbătă, a început celebrul festival Oktoberfest.

Pentru prima dată, cel mai mare festival al berii din lume va fi înconjurat de un gard, astfel încât autoritățile să se asigure că toți vizitatorii trec prin controale de securitate.

Măsurile au fost luate în contextul atentatelor care au avut loc în urmă cu două luni în Germania.

Aproximativ 6 milioane de oameni sunt așteptați să participe la festivalul Oktoberfest din Munchen, cel mai mare festival al berii din toată lumea. Evenimentul va dura 17 zile.

În premieră, zona unde se află corturile a fost înconjurată de un gard de autorități. Acestea au dat asigurări că fiecare persoană va trece printr-un control de securitate, după ce în luna iulie, 9 persoane au murit la Munchen în urma unui atac armat. Tot în iulie au avut loc alte trei atentate în alte localități din Germania, revenedicate de gruparea teroristă Stat Islamic.

Ministrul bavarez de interne a declarat că în toată țara există un risc ridicat de atentate, de aceea au fost luate măsuri suplimentare la Oktoberfest.

Mai mult, organizatorii festivalului au decis să interzică accesul în corturi cu rucsacuri sau alte bagaje mari şi au crescut numărul poliţiştilor prezenţi pentru a asigura securitatea vizitatorilor. Cel puțin 450 de poliţişti vor asigura securitatea, ajutaţi de 29 de camere de supraveghere.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS