Confidenţialitate

Germania: Gruparea neonazistă „Sânge şi onoare”, în instanță. Este acuzată de răspândire de propagandă de extremă dreaptă

În Germania, la Munchen, a început procesul grupării neonaziste „Sânge şi onoare”. 10 presupuși membri ai acestei rețele sunt acuzați de răspândire de propagandă de extremă dreaptă. 

Inculpații sunt acuzați că au continuat să facă parte din organizaţia „Sânge și Onoare” deşi aceasta fusese interzisă de guvernul federal în urmă cu 20 de ani.

Unii sunt acuzaţi că au vândut CD-uri cu muzică rock de extremă dreaptă şi produse cu simboluri neonaziste interzise.

În Germania, expunerea în public a simbolurilor naziste, precum svastica sau salutul hitlerist, constituie infracţiuni.

Tot luni, poliţia germană a anunţat că a întreprins mai multe percheziţii la nivel naţional împotriva unor persoane care au distribuit discursuri de ură în mediul online.

Dosarul are legătură cu uciderea a doi poliţişti în luna ianuarie, un caz ce a provocat indignare în Germania.

Ministrul de interne din Renania-Palatinat, Roger Lewentz, a înfiinţat atunci o echipă specială de anchetă, care în primele trei săptămâni a identificat în mediul online peste 1.600 de referiri posibile la ură şi incitare la ură în legătură cu cele două crime.

Dintre aceste refereri, mai mult de 500 sunt relevante din punct de vedere penal, a indicat poliţia. Procesul în care va fi judecat presupusul autor al crimelor începe marți.