Germania este noua Campioana Mondiala

A invins cu 1-0 Argentina in finala jucata pe legendarul stadion Maracana din Rio de Janeiro.

Mario Gotze a marcat golul victoriei in minutul 113, dupa o actiune execelenta a lui Schurrle si ”manschaftul” s-a impus cu 1-0, la fel cum a facut-o si in 1990, la ultimul trofeu castigat, tot in fata ”pumelor”.

Selectionerul Joachim Low l-a pierdut pe Khedira la incalzire iar in minutul 30 a trebuit sa il schimbe si pe inlocuitorul acestuia, Kramer, care a iesit comotionat dupa o lovitura la cap. Atunci a intrat Schurrle, unul dintre cei mai periculosi jucatori germani , iar pe autorul golului, Gotze, l-a introdus in minutul 88.

Sa mai spunem ca Argentina a avut un gol anulat corect pe motiv de off-side si a mai trimis de doar doua ori mingea pe poarta, inchizand jocul , la fel ca in semifinala cu Olanda.

Chiar daca nu s-a remarcat in niciun meci dupa faza grupelor Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucator al turneului final. Muller a fost al doilea iar pe locul al 3-lea Robben. Golgheter a fost James Rodriguez, cu 6 reusite, Manuel Neuer cel mai bun portar si Paul Pogba cel mai bun tanar jucator.

Ajunsa la al 4-lea trofeu, Germania este prima echipa europeana care cucereste un mondial pe taram sud-american