Germania: Cel mai mare târg cu produse ecologice din lume

România deține statutul de țara anului

La Nürnberg s-au adunat aproape 2500 de expozanti din 130 de țări.

Premierul Victor Ponta, alături de soția sa, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, dar și comisarul european pentru Agricultură sunt așteptați astăzi la târg.

România este reprezentată la tâgul de la Nürnberg de 55 de expozanți. Pavilionul țării noastre se întinde pe o suprafață de 600 de metri pătrați și cuprinde inclusiv un restaurant unde sunt gătite mâncăruri tradiționale. Astfel, toți vizitatorii vor putea să guste din preparatele românești. Nu lipsesc nici momentele artistice susținute de muzicienii români, printre care pianistul Teo Milea sau naistul Nicolae Voiculeț.

Expozanții din țara noastră au adus la târg brânzeturi și produse lactate, vinuri, fructe și sucuri de fructe, dulcețuri, semințe oleaginoase, uleiuri, ciuperci uscate, plante medicinale , produse de panificație, dar și miere sau cosmetice bio.

La târg, sunt prezenți 2500 de expozanți din 130 de țării, iaer organizatorii se așteaptă la cel cel puțin 40 de mii de vizitatori.

Târgul de la Nürnberg își închide porțile pe 16 februarie.

Potrivit datelor furnizate de Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică ‘Bio România’, consumul intern de produse eco certificate reprezintă doar 2% din totalul alimentelor consumate. Însă aproape 70% din produsele provenite din mediul rural românesc ar putea fi clasificate ca fiind naturale şi ecologice.