Confidenţialitate

Germania: Angela Merkel îndeamnă la prudență, chiar dacă numărul de cazuri COVID-19 a scăzut

În Germania, noua tulpină a coronavirusului, cea depistată în Marea Britanie, reprezintă mai puțin de 6% din totalul cazurilor de COVID-19. Dar situația nu este încă sub control, a avertizat șeful Institutului pentru boli infecțioase.

De altfel, cu câteva zile înaintea ședinței în care va fi aprobată revizuirea măsurilor anti-pandemie, cancelarul german, Angela Merkel a îndemnat la prudență, chiar dacă numărul de noi infectări a scăzut.

Într-un interviu televizat, cancelarul german Angela Merkel a spus că  vârful celui de-al doilea val de infectări cu coronavirus a trecut, numărul de îmbolnăviri a scăzut și a crescut cel a persoanelor vaccinate.

Cu toate acestea, Germania nu și-a îndeplinit obiectivele. Oficialul german a avertizat asupra pericolului pe care îl prezintă noua tulpină a coronavirusului, mult mai virulentă și a cerut populației să înțeleagă necesitatea continuării lockdown-ului.

Angela Merkel a spus că se teme că oameni în vârstă, vulnerabili, ar putea muri de COVID-19 înainte de a fi vaccinați.

Ea a mărturisit că și-ar fi dorit să vină cu vești bune, dar nu le poate da oamenilor speranțe false, iar Germania nu își permite să ajungă într-o situație similară Portugaliei, unde relaxarea restricțiilor de sărbători a dus la suprasolicitarea sistemului sanitar.

Întrebată ce s-ar putea decide miercuri, când va avea loc ședința cu liderii celor 16 landuri germane responsabili de măsurile anti-pandemie la nivel local, Angela Merkel a răspuns că aşteaptă să vadă evoluţia numărului de îmbolnăviri din următoarele cinci zile.

Ea a precizat că ar putea fi luată totuși o măsură care să fie bună în general pentru economie și a mărturisit că abia așteaptă să poată merge din nou la coafor.