Confidenţialitate

Germania: 4 mari companii vor să construiască o uzină de semiconductori pentru a evita o criză similară cu cea din pandemia de COVID | AUDIO

Se anunță investiții importante pentru a evita o nouă criză a semiconductorilor, cum s-a întâmplat în timpul pandemiei, când restricțiile de transport au afectat industria auto și livrările de autorisme noi. În Germania, 4 mari companii din domeniul tehnologiei au în plan să construiască o uzină de semiconductori, anunță agenția Bloomberg – o investiție estimată să fie de cel puțin 7 miliarde de euro și care ar urma să ajungă la 10 miliarde.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De cel puțin 7 miliarde de euro ar urma să fie investiția inițială, notează Bloomberg. O inițiativă a patru mari companii din domeniul tehnologiei.

Uzina ar urma să fie ridicată în Germania, în landul Saxonia, potrivit surselor agenției Bloomberg.

Cu totul, proiectul ar urma să coste 10 miliarde de euro, dar se estimează că se vor acorda ajutoare importante din partea statului german pentru producția de cipuri. Discuții pe această temă se poartă cu reprezentanții Comisiei Europene, care trebuie să-și dea acordul.

Spre exemplu, în Japonia, unde este realizat un proiect asemănător în urma colaborării mai multor companii, investiția trece de 8,6 miliarde de dolari, iar statul acordă ca ajutor jumătate din sumă.

Cu 75% din producția de semiconductori realizată în Asia de Est – și cu 90% din cele mai avansate cipuri fabricate în Taiwan – restricțiile din timpul pandemiei au dat peste cap industria auto.

Criza semiconductorilor a însemnat opriri de producții, livrări de autoturisme cu mari întârzieri și scumpiri pentru vehicule, în lipsa acestor componente electronice.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: UBB Cluj va derula un proiect european de 10 milioane de euro în domeniul A.I. | AUDIO