Gerard Pique își va încheia cariera la FC Barcelona

Fundașul central al catalanilor, în vârstă de 30 de ani, a semnat luni un nou contract, valabil până în 2022, anunță site-ul oficial al clubului.

Pentru a fi siguri că nu va putea fi cumpărat, conducătorii Barcei i-au trecut o clauză de reziliere uriașă, de 500 de milioane de euro.

“Nu mă mai interesează o altă grupare. Barcelona sau nimic”, a declarat Pique, care și-a început la 10 ani cariera de junior la formația “blaugrana”.

Din 2004 până în 2008, el a fost legitimat la Manchester United, care l-a împrumutat un sezon și la Zaragoza, iar în ultimii 10 ani a evoluat în 425 de meciuri, marcând de 36 de ori pentru echipa de pe Camp Nou.

Palmaresul lui Gerard Pique este impresionant. A câștigat de 4 ori Liga Campionilor (de trei ori cu Barca și odată cu Man United), are 6 titluri în Primera Division și unul în Premier League, iar cu naționala Spaniei a fost campion mondial și campion european, adunând 94 de selecții și 5 goluri, în 9 ani.

Pique va împlini 31 de ani săptămâna viitoare, și deși a primit numeroase oferte din fotbalul arab sau chinez, cu salarii imense, le-a refuzat pe toate, declarând că vrea să se retragă de la nivel înalt.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS