Confidenţialitate

George Jinga, în vârstă de 15 ani, a cucerit bronz la Campionatul Mondial de Schi-Alpinism și aduce România mai aproape de JO pentru Tineret din 2020

România înaintează spre JO pentru Tineret din 2020 datorită medaliei de bronz obținute la Campionatul Mondial de Schi-Alpinism de cadetul George Jinga, 15 ani, de la Clubul Sportiv Dinamo București.

În proba de vertical din cadrul ISMF World Championship de la Villars-sur-Ollon din Elveția, Jinga a reușit să termine al treilea între cei 49 de concurenți, cu un timp de 00:30:04, la doar 37 de secunde în urma câștigătorul locului doi. Primele locuri au fost ocupate de frații Robin și Thomas Bussard, din Elveția.

Proba de vertical este o cursă numai în urcare pe o distanță de aproape 5 kilometri, cu o diferență de nivel de aproximativ 700 metri,România se plasează, astfel, pe locul 7 în clasamentul pe națiuni și reușește să se califice pentru Jocurile Olimpice pentru Tineret, ce vor avea loc la Lausanne între 9 și 22 ianuarie anul viitor, cu un lot de 4 sportivi, 2 cadeți și 2 cadete.

Cu o zi înainte, la proba Individual Scurt, George Jinga s-a plasat pe locul al patrulea.

La schi-alpinism sunt cinci probe – sprint, individual, vertical, echipe și ștafetă, iar în cadrul acestui Campionat sportivii români au concurat la toate. Cele mai bune rezultate au fost:

George Jinga, Cadeți, loc 3 la proba Vertical, loc 4 la proba Individual;
Andrei Preda, Seniori, loc 38 la proba Individual;
Andrei Preda și Silviu Bălan, Seniori, loc 18 la proba pe Echipe;
Andrei Preda, Rareș Manea, Dragoș Blaj și Silviu Bălan, loc 8 la proba de Ștafetă.

Campionatul Mondial de Schi-Alpinism s-a încheiat pe 16 martie.