Confidenţialitate

George Copos despre plagiat: Sunt un om căruia îi place istoria, sunt interesat de Napoleon

”Sunt un om căruia îi place istoria, m-a interesat mult epoca lui Napoleon” – iată prima reacție a lui George Copos după ce s-a dovedit că a plagiat una dintre cărțile scrise după gratii.

Fostul patron al Rapidului continuă: ”faptul că 2 lucrări au titluri asemănătoare nu înseamnă că sunt copiate”.

George Copos susține că s-a documentat înainte de a-și scrie cartea și a citit mai multe studii politice despre căsătoriile cu scop politic.

Cartea sa, despre care Universitatea București spune că este un plagiat subtil, este intitulată ” Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI”.

 

George Copos susține că îi place istoria și e interesat, în special, de epoca lui Napoleon.

“… m-a interesat mult epoca lui, modul în care a făcut politică, inclusiv prin folosirea relațiilor de familie pentru atingerea scopurilor sale.

…aceste lucruri mi-au generat parte dintre ideile cărții acuzată de un fel de repovestire, inexistentă de altfel” – afirmă fostul patron al Rapidului.

El susține că pe subiectul căsătoriilor cu scop politic a citit și o serie de studii istorice și că nu a auzit de vreun alt autor care să fi abordat acest subiect.

”...cum o astfel de lucrare nu este publicată nu înțeleg cum ar putea fi ea plagiată”, menționează George Copos care adaugă că nu dorește să mai revină în viața publică.

Amintim, comisia de etică a Universității din București a stabilit că George Copos a plagiat într-un mod subtil, prin copiere deghizată și repovestire.