Confidenţialitate

George Clooney va reveni în televiziune după 20 de ani

George Clooney va reveni în televiziune, ca regizor şi actor al unui serial adaptat după romanul „Catch-22”, a anunţat, joi, Paramount Television, acest proiect având loc la aproape două decenii după ce actorul a părăsit show-ul „E/R”, graţie căruia a devenit cunoscut, potrivit Reuters.

Clooney va regiza şi va face parte din distribuţia serialului de şase episoade, bazat pe romanul “Catch-22”, semnat de scriitorul american Joseph Heller. Filmările vor începe în prima parte a anului 2018.

Potrivit The Hollywood Reporter, scenariul serialului este scris de Luke Davies („Lion”) şi de David Michod („War Machine”). Show-ul nu a fost încă achiziţionat de o companie de televiziune.

“Catch-22” prezintă povestea unui soldat american numit Yossarian, bombardier în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care este enervat de faptul că armata continuă să crească numărul misiunilor pe care trebuie să le îndeplinească fiecare soldat, astfel încât să i se permită să se întoarcă acasă. Singura modalitate prin care poate scăpa de misiuni este aceea de a demonstra că nu este capabil din punct de vedere psihic să participe la zbor.

Clooney, în vârstă de 56 de ani, îl va interpreta pe comandantul lui Yossarian, colonelul Cathcart. Studioul nu a oferit alte detalii despre distribuţie.

Foto: DFree / Shutterstock