Confidenţialitate

George Buhnici a fost amendat de CNCD cu 20.000 de lei în urma declarațiilor la adresa femeilor

George Buhnici, amendat de CNCD cu 20.000 de lei pentru declarațiile la adresa femeilor. Au fost dezbateri intense pe cuantumul amenzii, ne-a declarat președintele Consiliului.

Csaba Asztalos a explicat la Europa FM argumentele care au contat în stabilirea sancțiunii:

„Am luat în considerare și aspectul că domnul Buhnici după aproape două săptămâni și-a cerut scuze public, respectiv în audieri la fel dar au fost și alte elemente care au contat în stabilirea sancțiunii. Printre altele, conținutul declarației, lizibilitatea declarației, statutul persoanei care a făcut declarația, că este un formator de opinie în sens larg are are o influență mare în societate este urmărit de foarte multe persoane în spațiul public, pe rețelele de socializare și în zona asta de jurnalism așa în sens larg și efectele în care le are în societate o astfel de declarație.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Amintim, membrii Colegiului Director al CNCD s-au autosesizat după ce Buhnici a declarat într-un interviu televizat că femeile ar trebuie să meargă mai mult la sală, pentru a avea o piele impecabilă, fără vergeturi sau celulită.

George Buhnici a făcut o glumă și pe seama soției sale despre care a spus că arată ca o minoră și aceasta este șansa vieții lui.

Sursa foto: Facebook / George Buhnici