Generalul Pacepa ii cere lui Klaus Iohannis sa elucideze moartea a 2 ziaristi asasinati de Securitate

Stabilit în Statele Unite ale Americii, generalul crede că în arhiva Serviciului de Informații Externe există documente care atestă uciderea celor doi ziariști.

Generalul Ion Mihai Pacepa îi cere președintelui Klaus Iohannis să facă toate demersurile pentru elucidarea asasinării a 2 jurnaliști de către Securitate.

Generalul Pacepa speră că noul presedinte al Romaniei va publica documentele originale, care atesta asasinarea de catre Securitate a lui Vlad Georgescu si a predecesorului sau, Noel Bernard.

Potrivit Evenimentul Zilei, Pacepa a explicat, in detaliu, de ce crede ca cei doi ziaristi au fost asasinati.

Primul, Vlad Georgescu, era director al programului romanesc de la Radio Europa Libera din vremea lui Ceausescu unde difuza emisiuni care nu erau pe placul autorităților comuniste.

Fostul ziarist ar fi declarat în repetate rânduri că a primit amenintari cu moartea.

Vlad Georgescu a murit la scurt timă din cauza unei forme rapide de cancer, aproape identica cu cea care a cauzat și lui Noel Bernard’, povestește generalul Pacepa.

Ion Mihai Pacepa a fost sef adjunct al Departamentului de Informatii Externe a Romaniei in perioada comunista si consilier personal al lui Nicolae Ceausescu.

In anul 1978, el a cerut azil politic in Statele Unite și în același an a fost condamnat la moarte în România.

21 de ani mai târziu, Curtea Suprema de Justitie i-a anulat această pedeapsă, iar in 2004 i-a fost redat gradul de general.