Generalul Florian Coldea respinge acuzatiile Elenei Udrea (AUDIO)

În prima sa ieșire publică din ultimii ani, directorul interimar al Serviciului Român de Informații respinge acuzațiile formulate de Elena Udrea împotriva sa.

Deși nu pomenește numele fostului candidat la președinție, Florian Coldea spune că declarațiile care îl vizau pe el sau Serviciul Român de Informații nu sunt adevărate.

Vă reamintim, recent, Elena Udrea a depus o plângere la DNA împotriva generalului Florian Coldea pe care îl acuză de organizarea unei campanii negative menite să o discrediteze, dar și că i-ar fi cerut fostului său soț, Dorin Cocoș, să finanțeze ilegal postul România TV. (AUDIO)

Pe de altă parte, directorul interimar al Serviciului Român de Informații respinge și acuzațiile potrivit cărora în campania alectorală pentru desemnarea președintelui României, l-ar fi sprijinit pe Klaus Iohannis.

Generalul locotenent Florian Coldea spune că SRI respectă legea atât în relația cu politicienii cât și cu parchetele care instrumentează dosare în baza informațiilor primite de la SRI.

Vă reamintim, nu doar Elena Udrea l-a acuzat pe șeful SRI că intervine în atul de justiție. În fața judecătorilor de la Înalta Curtea de Casația și Justiție, fosta șefă a DIICOT, procuroarea Alina Bica, în prezent arestată, a acuzat presiuni din partea generalului Coldea în dosarul în care era cercetat omul de afaceri Ovidiu Tender. (AUDIO)

Audierile de la Comisia de Control a SRI continuă în absența directorului interimar al Serviciului. Membrii comisiei și generalul Florian Coldea au convenit ca raportul directorului general pentru securitate din cadrul SRI să fie prezentat parlamentarilor după plecarea șefului serviciului.