Confidenţialitate

Generali va crea un fond de până la 100 de milioane de euro pentru a combate criza Covid–19

Într-o întâlnire prezidată de Gabriele Galateri di Genola, Consiliul de Administrație al Assicurazioni Generali a aprobat crearea unui Fond Internațional Extraordinar de până la 100 de milioane de euro dedicat luptei împotriva situațiilor de urgență Covid-19 la nivel internațional.

Fondul, care va ajuta în primă instanță Italia, dar va fi disponibil și în alte țări în care Generali activează, va oferi asistență imediată în această criză care evoluează rapid și, pe termen mediu, urmărește să sprijine eforturile de redresare economică în țările afectate.

Angajații Generali vor putea dona către acest fond, precizează compania într-un comunicat trimis Europa FM.

O primă tranșă de până la 30 de milioane de euro va fi disponibilă pentru a sprijini situația de urgență extraordinară din Italia. Investițiile prioritare vor fi decise împreună cu Sistemul Național de Sănătate Italian și cu Protecția Civilă Italiană (Protezione Civile), lucrând împreună cu Comisarul Extraordinar numit de guvern pentru situația de urgență Covid-19.

Finanțarea rămasă va fi orientată către situații în care Grupul poate avea un impact semnificativ direct: clienți Generali care sunt în circumstanțe dificile ca urmare a crizei, cum ar fi întreprinderile mici și mijlocii ale sectoarelor afectate de criză, precum și angajații lor.