General american: Rusia poate mobiliza trupe mai repede ca NATO

Înalții oficiali ai armatei americane admit că Rusia poate transfera trupe mai rapid decât NATO și astfel poate ataca orice țară, inclusiv Statele Unite.

Pentru a contracara forța de reacție a Kremlinului, militarii americani propun înființarea unui spaţiu Schengen militar” la nivelul NATO.

 


        Generalul american Ben Hodges  – Comandantul trupelor americane din Europa – s-a declarat îngrijorat de libertatea de mișcare a militarilor ruși care de fiecare dată efectuează exerciții inopinate.

Ben Hodges consideră că NATO ar trebui să creeze un „spaţiu Schengen de tip militar” pentru a oferi libertate de mişcare trupelor în statele membre ale alianței. „Este îngrijorător că Rusia a putut transfera rapid 20.000 de militari şi cantităţi mari de echipamente în apropierea unui stat membru NATO” a subliniat înaltul oficial, spunând că Alianţa Nord-Atlantică nu are suficiente avioane militare şi sisteme antiaeriene în Europa de Est.
„Rusia este singura ameninţare potenţială care ar putea distruge Statele Unite, Marea Britanie, Germania, ori orice altă ţară, din cauza capabilităţilor nucleare. „, a subliniat Ben Hodges.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS