Confidenţialitate

Gáspár György explică alegerile românilor pentru Cuvântul care ne unește: ”Devenim conștienți de ceea ce ne lipsește și de ce contează cu adevărat”

Miercuri, în Deșteptarea, Vlad, George și Luca au prezentat cele mai populare 10 cuvinte românești, așa cum au reieșit din propunerile făcute pe europafm.ro în ultimele zile.

La invitația Europa FM, pe europafm.ro, am adunat cuvintele românești care ne unesc, iar în această dimineață, în Deșteptarea, v-am spus și care au fost cele mai populare propuneri primite online.

Peste 1600 de cuvinte au fost propuse de ascultătorii Europa FM.

”Probabil că în zilele de sărbătoare, mai mult decât în oricare altă zi, nevoia noastră de conectare și de relaționare devine cu adevărat evidentă. Ceea ce este atât de firesc: în majoritatea timpului suntem preocupați cu toate responsabilitățile pe care le avem, iar atunci când găsim răgaz pentru sufletele noastre, devenim conștienți de ceea ce ne lipsește și de ce contează cu adevărat.

Din lista de cuvinte propuse de ascultătorii Europa FM reiese în mod clar că printre valorile noastre sufletești se numără: familia, timpul de calitate petrecut cu cei dragi, rădăcinile istorice și experiențele cu încărcătură afectivă. Ceea ce ne arată, încă o dată, cât de importante sunt relațiile în ceea ce privește calitatea vieții noastre. Pentru că așa cum spun în fiecare seară de luni, pe frecvențele Europa FM: de calitatea relațiilor noastre depinde calitatea, dar și durata vieții noastre”, explică psihologul Gáspár György alegerile populare de cuvinte românești.

#Cuvântulcareneunește – Top 10

  1. dor
  2. hora
  3. iubire
  4. solidaritate
  5. ospitalitate
  6. familie
  7. ie
  8. doina
  9. unire
  10. acasă