Confidenţialitate

Garry Kasparov, la București: Cred că Putin va sfârși ca ceilalți dictatori care au activat înaintea lui | AUDIO

Garry Kasparov, campion mondial la șah și oponent al regimului Putin, spune la București, într-o conferință de presă, că Vladimir Putin va sfârși la fel ca dictatorii care au activat politic înaintea lui. Șahistul mai spune că întreaga carieră politică a lui Putin depinde doar de rezultatele războiului din Ucraina. Cel mai mare șahist al lumii se află în Capitala României pentru a deschide prima etapă a turneului mondial Grand Chess Tour 2022.

„Sunt un jucător și analist profesionist, obișnuiesc să lucrez cu fapte concrete, nu cu zvonuri sau speculații și nu am nicio idee dacă Vladimir Putin este bolnav fizic sau psihic. Probabil nu arată bine. Am citit câteva cărți de istorie și știu că dictatorii sunt întotdeauna în pericol atunci când par slabi. Așa că, în timp ce nu sunt la curent cu niciun scenariu care s-ar pregăti în acest moment, vă pot asigura că ceva s-ar putea întâmpla dacă Putin pierde războiul în Ucraina, iar sancțiunile vor forța milioane de ruși să iasă în stradă și să protesteze față de deteriorarea drastică a nivelului de trai”, a spus Kasparov într-o conferință de presă la București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Cred că va sfârși la fel ca mulți alți dictatori de dinaintea lui. Își va încheia cariera politică fără să vrea. Aș vrea să subliniez că viitorul dictaturii lui Putin depinde exclusiv de rezultatele războiului din Ucraina”, a mai spus Kasparov.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Rusia vrea paradă de 9 mai la Mariupol. 2.000 de civili prizonieri ar urma să defileze îmbrăcați în uniforme ale armatei ucrainene