Gareth Bale este cel mai rapid fotbalist din lume

Într-un studiu al Universității Sportive din Mexic, atacantul galez al lui Real Madrid este pe primul loc, cu viteza maximă înregistrată în timpul meciurilor de 36,9 km/h.

El este urmat în top de columbianul Orlando Berrío, care joacă în Brazilia la Flamengo – cu 36 km/h și mexicanul de origine germană de la Tigres, Jurgen Damm, care a atins 35,2 km/h.
Colegul lui Gareth Bale, Cristiano Ronaldo este și el în top, pe locul al 7-lea, depășit de Antonio Valencia de la Manchester United, Emerick Aubameyang de la Dortmund și Aaron Lennon de la Everton.

Interesant este faptul că și Lionel Messi a prins topul “viteziștilor”, pe a 9-a poziție. Deși are doar un metru 70 înălțime, vedeta Barcelonei este mai iute decât Wayne Rooney care încheie clasamentul cu o viteză de vârf de 31,2 km/h.

Trebuie spus că cel mai rapid om de pe glob, Usain Bolt a atins 44,7 km/h. Jamaicanul a stabilit recordul în 2009, în proba de 100 de metri, însă pe pistă sintetică și cu încălțări speciale de sprint, în timp ce fotbaliștii aleargă pe iarbă și având ghete cu crampoane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS