Confidenţialitate

Garda de Mediu Constanța a amendat cu 40 de mii de lei două firme care au poluat și au tăiat rădăcinile unor copaci

Doi constructori care reabilitează două bulevarde din Constanța au fost sancționați cu amenzi maxime de către Garda de Mediu pentru poluare atmosferică și distrugerea spațiilor verzi. Cei doi antreprenori nu au ținut cont de faptul că in urmă cu trei săptămâni, constructorul altui bulevard din oraș fusese amendat pentru aceleași nereguli.

Toate bulevardele Constanței sunt în plin proces de reabilitare a tramei stradale. De cele mai multe ori, pe șantierele în lucru, constructorii încalcă regulile de mediu. Rezidenții fac sesizări la Garda de Mediu Constanța. Ultimele controlate sunt două societăți de construcții care, prin contracte cu primăria Constanța, fac lucrări pe Bulevardul Ferdinand și pe Șoseaua Mangaliei, două artere intens circulate ale orașului.

Praful generat de lucrarile de reabilitare, manipularea cimentului, măturarea manuală fără udarea prealabilă a spațiilor de lucru i-au supărat pe localnici. De fapt, constructorii nu luaseră nicio măsură pentru limitarea emisiilor de praf în atmosferă. Comisarii au mai descoperit că rădăcinile arborilor plantați pe aliniamentele stradale fusese secționate de la nivelul solului. Cei doi constructori au primit amenzi maxime. Câte 15.000 de lei petru afectarea calității aerului și câte 5000 de lei pentru distrugerea pomilor. In total, 40.000 de lei.

Gulfer Predescu