„Game of Thrones” a intrat în Cartea Recordurilor

Serialul „Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor” a ajuns în Cartea Recordurilor la categoria ”Cea mai longevivă dramă de televiziune difuzată simultan pe mai multe canale media”, record pe care producția l-a depășit în 2015, când un episod a fost difuzat în același timp în 173 de țări.

Maisie Williams, tânăra actriță care o interpretează pe Arya Stark în serialul HBO, a ridicat luni premiul în numele întregii echipe, declarându-se încântată să vadă serialul depășind un record mondial, scrie The Independent.

Serialul „Urzeala Tronurilor” a depășit recordul mai devreme în acest an, când episodul doi din sezonul cinci a fost difuzat simultan în 173 de țări, o inițiativă menită să împiedice fanii să pirateze serialul, producția originală HBO fiind cunoscută și pentru un alt record mondial. Cu peste 100.000 de descărcări ilegale pe zi în întreaga lume, ”Urzeala Tronurilor” a fost numit, tot în 2015, cel mai piratat show de televiziune.

Recordul pentru ”Cea mai longevivă dramă de televiziune difuzată simultan pe mai multe canale media” era deținut anterior de serialul ”CSI”, care reușise să fie difuzat în doar două țări în același timp.

Difuzat de HBO în Statele Unite și de Sky Atlantic în Marea Britanie, serialul „Urzeala Tronurilor” are parte de o bază de fani masivă în toată lumea.