Confidenţialitate

Galați: Un tânăr de 27 de ani a murit de Covid după ce a refuzat internarea | AUDIO

Un tânăr de 27 de ani – infectat cu Sars-Cov-2 –  din Galați, a murit după ce a refuzat să fie internat în spital deși se simțea rău.  A cerut ajutorul Ambulanței câteva zile mai târziu. Medicii nu l-au mai putut salva.

Pe 1 august, tânărul de 27 de ani din Galați a fost testat pozitiv cu tulpina alfa a coronavirusului. Deși se simțea rău și nu putea respira prea bine, bărbatul a refuzat internarea și suportul medical specific în caz de Covid.

Pe 5 august, starea sa de sănătate s-a înrăutățit serios și tânărul a sunat la 112. A fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, sub tratament și cu suport respirator, având saturația de oxigen foarte scăzută.

Pe 10 august, tânărul nu a mai putut respira singur și a fost transferat la Terapie Intensivă, la Spitalul de Urgență, unde a fost intubat. După o săptămână la ATI, bărbatul a murit. Suferea de obezitate și nu era vaccinat. Odată cu el, un bărbat de 57 de ani, tot din Galați , a fost diagnosticat cu Covid 19, fiind infectat cu tulpina delta, înalt contagioasă.

Cu toate acestea, are simptome ușoare, fiindcă este vaccinat și a acceptat din start tratamentul medical specific. La Galați, rata de vaccinare anti-Covid este de aproximativ 25%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emanuela Turcu