Confidenţialitate

Galați: Un bărbat, suspectat că i-ar fi incendiat pe cei doi oameni ai străzii, audiat la Parchet

Bărbatul suspectat că a stropit cu benzină şi apoi incendiat doi oameni ai străzii, vineri, în municipiul Galaţi, a fost prins şi este audiat, marți după-amiază, la sediul Parchetului.

Bărbatul care este suspectat că a stropit cu benzină şi apoi a incendiat doi oameni ai străzii, vineri, în municipiul Galaţi, a fost prins de către poliţişti.

Surse apropiate anchetei susțin că suspectul este tot o persoană fără adăpost, care se cunoștea cu cele două victime și că totul ar fi pornit de la neînțelegeri mai vechi.

Se pare că incendierea celor doi oameni fără adăpost s-a produs pe fondul consumului de alcool și al unor discuții în contradictoriu între autor și victime, chiar în noaptea în care s-a produs oribila faptă.

De altfel, locatarii din zona unde își făceau veacul cei doi bărbați incendiați, dar și alți oamenii ai străzii din împrejurimi au spus de la bun început că bărbații cărora li s-a dat foc aveau conflicte destul de dese cu niște indivizi  care veneau destul de des pe acolo.

Momentul în care bărbatul îi agresează pe cei doi oameni fără adăpost a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Oamenii din cartier au declarat imediat după incident că o persoană necunoscută, deranjată de prezenţa celor doi în zonă, i-a stropit cu benzină în timp ce dormeau şi apoi le-a dat foc, iar flăcările au fost lichidate cu stingătoarele de la maşini de către cei care i-au auzit pe oameni strigând după ajutor.

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a intervenit, vineri, într-un cartier din municipiul Galaţi, pentru a acorda primul ajutor în cazul a doi bărbaţi, în vârstă de 49, respectiv 59 de ani, oameni ai străzii, care au suferit arsuri grave, după ce ar fi fost incendiaţi.

Ulterior, bărbaţii au fost transportaţi la spital.

Unul dintre aceştia, care a suferit arsuri pe 65% din suprafaţa corpului, este continuare în stare gravă la secţia de terapie intensivă, iar celălalt, cu arsuri pe 21% din suprafaţa corpului, este stabil, potrivit medicilor.

Luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a deschis un dosar penal pentru tentativă de omor prin incendiere în cazul celor doi oameni ai străzii care au ajuns vineri la spital.