Confidenţialitate

Galați: Șoferul care a omorât doi copii a fost adus în România

A fost adus în România șoferul din Galați, care acum o lună a ucis doi copii și a fugit de la locul accidentului. Tânărul a fost reținut la Florența, în Italia, la o săptămână după comiterea accidentului și extrădat noaptea trecută de autoritățile judiciare italiene.

Le cer iertare familiilor celor doi copii și îmi pare rău pentru ce am făcut. Asta a declarat șoferul care a ucis doi copii, la Foltești, acum o lună, și a fugit de la locul accidentului. Declarația a fost făcută de Ivanciu Corcioveiu înainte de plasarea în arestul Poliției județului Galați, unde a fost adus în această dimineață, după ce a fost extrădat din Italia și trimis sub escortă în România. Înainte de a ajunge în arestul poliției din Galați, șoferul fugar a trecut pe la Judecătoria Tg. Bujor, unde i-a fost reconfirmat mandatul de arestare emis în lipsă acum trei săptămâni.

Ivanciu Corcioveiu a declarat că a fugit singur din țară, fără să fie ajutat de cineva, și a ieșit legal din România. Declarația sa este contrazisă de cea a complicilor săi, arestați și ei, care au mărturisit cum l-au ajutat pe Corcioveiu să fugă de la locul accidentului și din țară. De altfel, ei sunt cei care i-au ajutat pe anchetatorii din Galați să îl repereze pe fugar în Italia și să solicite autorităților italiene reținerea lui și, apoi, extrădarea.

Pe 6 septembrie, în jurul orei 18.00, Ivanciu Corcioveiu se afla la bordul unui autoturism cu numere de Bulgaria, a pierdut controlul volanului într-o curbă la Foltești și a intrat în plin într-un grup de copii care se juca pe marginea șoselei, pe trotuar. Doi băieți de 8 și 9 ani au murit pe loc