Galați: Piroman recidivist, reținut din nou de Poliție

Un piroman deosebit de periculos, lăsat în libertate de judecători, a recidivat.

Bărbatul cunoscut ca incendiator a fost reținut aseară, de polițiștii din Galați, după ce a dat foc unei toalete publice, în zona Parcului CFR.

Dus la secție și anchetat, suspectul a fost identificat ca fiind autorul altor două incendieri de toalete publice în zilele trecute, dar și al incendierii unui imobil de pe strada Cezar, în ajun de Sfântul Andrei, unde se adăposteau oameni ai străzii.

„Astfel, bărbatul de 33 ani, din comuna Slobozia Conachi ar fi incendiat, în seara de 29 noiembrie, subsolul şi podul unui bloc de pe strada Cezar, aprinzând mai multe resturi de lemn şi bidoane din plastic. Ulterior, în zilele de 03, 04 şi 05 decembrie, acesta ar fi incendiat patru toalete ecologice amplasate în dreptul Parcului C.F.R., pe strada Domnească şi strada Dimitrie Bolintineanu”, se arată într-un comunicat al IPJ Galați.

Bărbatul nu este la primele abateri de acest gen. În urmă cu mai puțin de o lună, el a mai fost reținut o dată de polițiști, după ce a dat foc unui internat de liceu și unei case părăsite, în care stăteau oameni fără adăpost.

Atunci, Judecătoria Galați l-a pus însă în libertate sub control judiciar, considerând că nu prezintă pericol public.

Din Galați, corespondentul Europa FM, Ema Turcu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS