GALAȚI: Peste 120.000 de persoane rămân fără apă potabilă

Peste 120.000 de gălățeni sunt azi fără apă potabilă din cauza unei lucrări care presupune înlocuirea unei conducte vechi. Societatea locală a anunțat că oprește timp de 15 ore instalațiile care furnizează acest serviciu în zona de nord-vest a orașului, potrivit MEDIAFAX.

O mare parte a orașului Galați nu va fi alimentat cu apă rece miercuri, în intervalul orar 9.00-24.00.

Aproximativ 120.000 de gălățeni din 12 cartiere vor fi afectați, pe listă aflându-se clienți casnici, agenți economici și instituții.

„Peste o sută de mii de gălățeni vor fi afectați, practic este vorba despre 40% din totalul consumatorilor din oraș. Lucrarea este necesară. Este o conductă pe care am reparat-o și în vară. Atunci a fost o avarie mare, conducta a fost peticită, dar acum înlocuim tot segmentul ca să nu mai avem probleme. Apa va fi oprită miercuri, între orele 9.00-24.00. (…) Sunt lucrări de reparații în regim de urgență, constând în înlocuirea unui tronson de conductă magistrală de alimentare cu apă potabilă din zona Bisericii Sf.Mc.Mina. Conducta are un grad avansat de uzură și nu mai prezintă siguranță în exploatare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al societății Apă Canal, Cornelia Arnăutu.

Reprezentanții societății edilitare atrag atenția că oprirea apei nu va afecta funcționarea centralelor termice de apartament, astfel încât gălățenii din cartierele vizate nu vor sta în frig.

Locuitorii sunt sfătuiți să-și facă rezerve de apă, dar în cazul unor situații speciale societatea Apă Canal va pune la dispoziție o cisternă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS