Confidenţialitate

GALAȚI: Pacient cu COVID-19, care refuzase internarea, a murit subit acasă

Un bărbat din Galați, care a refuzat internarea, deși era confirmat cu Covid 19, a murit subit, la el acasă.

Starea i s-a înrăutățit galopant și nu a mai putut fi salvat. Bărbatul a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, pe 12 iulie și, fiind asimptomatic, a refuzat internarea în spital. Marți seară, i s-a făcut rău și a solicitat ajutor la 112.

Din păcate, când au ajuns echipajele SMURD, de numai 45 de ani intrase în stop cardio-respirator și nu a putut fi resuscitat, în pofida eforturilor făcute de echipele de salvare. Bărbatul răpus de Covid 19 nu avea alte boli, singura sa problemă fiind că era supraponderal.

În ultimele 24 ore, 53 de noi cazuri de Covid 19 au fost confirmate la Galați, un număr record, ceea ce urcă numărul infectărilor la 1.365. În același interval de raportare, s-a înregistrat încă un deces, astfel că numărul victimelor se ridică la 107.

Cel mai mare focar de Covid 19 din județul Galați este la Spitalul de Urgență, unde 95 de cadre medicale și cel puțin 30 pacienți sunt infectați cu noul coronavirus. La Galați a fost deplasată o unitate mobilă de Terapie Intensivă, cu 12 paturi, întrucât capacitatea spitalelor care tratează Covid 19 a fost depășită.