Confidenţialitate

Galați: Ministrul Transporturilor se întâlnește vineri cu reprezentanți ai Ucrainei, Republicii Moldova, SUA și ai CE pentru a stabili rute alternative dedicate transportului de cereale din Ucraina | AUDIO

Reuniune importantă vineri, 11 august 2023, la Galați, pentru a stabilli rute alternative dedicate transportului de cereale din Ucraina. La întâlnire vor participa alături de ministrul român al Transporturilor, reprezentanți ai Ucrainei, Republicii Moldova, Statelor Unite și ai Comisiei Europene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prin Ambasada Statelor Unite la București, oficialii americani transmit că vor sprjini alături de Uniunea Europeană și de statele vecine Ucrainei asigurarea continuității neîntrerupte a exporturilor de cereale ucrainene.

În acest sens, la reuniunea care are loc azi la Galați se caută rute alternative pentru aceste transporturi, în condițiile în care Rusia și-a întețit atacurile asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră și de la Dunăre pentru a opri exporturile de cereale ucrainene către alte state.

Moscova a transmis în repetate rânduri că e gata să reia acordul pentru permiterea transporturilor prin Marea Neagră dacă îi sunt acceptate propriile revendicări pentru îmbunătățirea exporturilor de cereale și îngrășăminte.

Potrivit agenției Agerpres, la conferința de presă pe tema exporturilor agricole ale Ucrainei în cadrul culoarelor de solidaritate ale Uniunii Europene, România va fi reprezentantă de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Vor mai participa ministrul Agriculturii din Republica Moldova și vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov, precum și reprezentanți ai Uniunii Europene și ai Statelor Unite.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Plata rovinietei și a taxelor de pod prin SMS ar putea fi întreruptă vineri între 17:00 și 20:00 | AUDIO