Confidenţialitate

Galați: Mii de gospodării fără curent electric și apă

Mii de gospodării din județul Galați nu au curent electric și apă de o săptămână. Avariile din rețeaua de electricitate nu au fost remediate nici acum.

Lipsa energiei electrice creează probleme mari și în alimentarea cu apă din județ.

Viscolul violent de săptămâna trecută a făcut prăpăd în sistemul de alimentare cu energie electrică din județul Galați.

Cel puțin 20.000 de gospodării din 21 de localități nu au curent electric de 7 zile.

Sunt zone în care vremea extremă a doborât la pământ zeci de stâlpi de electricitate și a rupt rețele întregi de medie și înaltă tensiune. Din cauza lipsei de energie electrică, 4 localități nu au nici apă de aproape o săptămână, pentru că stațiile de captare din zonele respective nu au curent.

De asemenea, alte patru localități, printre care și orașul Tg. Bujor, au apă cu program și cu presiune redusă. Acolo, se folosesc generatoare de curent pentru funcționarea fronturilor de captare a apei.

Tot din cauza vremii extreme de săptămâna trecută, două drumuri județene sunt închise circulației. Unu dintre ele, la Țepu, s-a surpat de tot și pune în pericol siguranța traficului, ia celălalt nu a fost curățat de mâl nici acum.

Problemele continuă și la Izvoarele, unde alunecarea de teren reactivată după precipitațiile de săptămâna trecută înaintează spre casele oamenilor. Valul de pământ desprins de pe versantul dealului a ajung la mai puțin de 50 de metri de zona locuită. Oamenii sunt pregătiți de evacuare.