Confidenţialitate

Galați: Finul de cununie al liderului PNL Galați, numit director la Agenția de Mediu

La Galați, numirile în funcțiile de conducere la instituțiile deconcentrate se fac tot după modelul “Apele Române”. La Agenția de Mediu a fost numit recent director finul de cununie al liderului PNL Galați.

Tânărul a fost angajat în mai multe instituții publice pentru a căpăta statut de funcționar public, obligatoriu pentru a ajunge în funcția de director de agenție.

Sorin Adrian Pîrvu a fost numit director al Agenției de Protecția Mediului Galați, în urmă cu două săptămâni.

Numirea sa a stârnit un val de reacții atât în interiorul PNL Galați, cât și în spațiul public. Asta pentru că Pîrvu este finul de cununie al liderului PNL Galați, George Stângă, președintele Comisiei pentru Mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților.

Sorin Adrian Pîrvu a fost adviser la Parlament, după cum singur se recomandă pe pagina de socializare, la cabinetul parlamentar al nașului său, dar și consilier local la Munteni, în legislatura trecută.

Cum i se pregătea o funcție într-o instituție a statului, Pîrvu a fost făcut pe repede înainte funcționar public, condiție obligatorie pentru a deveni director la o deconcentrată.

Așa că a fost angajat la o primărie rurală din județul Galați, apoi a fost mutat, în toamna anului trecut, la Agenția Națională pentru Arii Protejate, unde a devenit funcționar public, formalitate ce trebuia îndeplinită pentru numirea în funcția de director la Agenția de Protecția Mediului.

  • Emanuela Turcu

Sursa foto: Colaj Facebook/Pirvu Sorin Adrian