Confidenţialitate

Galați: Femeie vaccinată anti-Covid, rechemată prin platforma online, alături de soțul decedat acum 23 de ani

O femeie din Galați a fost chemată la vaccinarea anti-Covid de mai multe ori, deși este vaccinată din ianuarie. Mai mult, platforma națională de vaccinare l-a invitat la imunizare și pe soțul femeii, care este decedat.

Femeia din Galați a primit trei mesaje text de la platforma Ro-vaccinare, prin care i se reamintea că este programată la imunizare, la Spitalul Municipal din Tecuci.

La primul SMS, femeia a crezut că este o greșeală, însă mesajele s-au repetat. Apoi, a fost sunată de la centrul de vaccinare pentru confirmarea programării și, atunci, femeia a lămurit problema.

Le-a spus celor care au apelat-o că a făcut prima doză de vaccin anti-Covid pe 23 ianuarie și rapelul pe 13 februarie, în Galați.

Reprezentanții centrului de vaccinare din Tecuci nu s-au oprit însă aici. Au sunat din nou și l-au invitat și pe soțul doamnei la imunizare, iar femeia i-a informat că bărbatul ei este decedat din 1998.

Coșmarul nu s-a oprit nici de această dată. Femeia a mai fost sunată încă o dată pentru ca soțul să meargă la vaccinare.

Le-a spus, din nou, celor care o sunau, că omul este decedat de peste 20 de ani.

Prefectura din Galați a explicat că numărul femeii a fost folosit eronat pe platforma națională de vaccinare, de foștii săi colegi de serviciu, care au introdus din greșeală numărul în sistemul informatic.