Confidenţialitate

Gala SFR a adunat peste 1.500 de ieșeni în Piața Unirii

Gala SFR (Serile Filmului Românesc) de 10 ani din Piața Unirii din Iași de miercuri a adunat peste 1.500 de ieșeni. Covorul roșu, autografele și fotografiile au transformat centrul Iașului într-o frumoasă amintire cinematografică, la care au fost prezenți unii dintre cei mai importanți cineaști români: George Mihăiță, Ion Dichiseanu, Ileana Popovici, Natașa Raab, Șerban Marinescu, care au fost invitați speciali la edițiile anterioare SFR.

Invitații speciali au primit trofeul de 10 ani, realizat de Negura.

Seara a fost acompaniată de Andra Botez, care le-a spus bun venit la Iași actorilor, de la Lounge-ul SFR Cafeneaua Piața Unirii.

Au fost premiate două cupluri selectate din campania 10 cupluri de film și au primit tricouri personalizate, în aplauzele publicului. Campania 10 cupluri de film a fost dedicată celor care s-au îndrăgostit la un film sau au avut prima întâlnire în fața marelui ecran.

Actorul Florin Piersic a primit Titlul de Cetățean de Onoare al Muncipiului Iași, pe care l-a acordat Primarul Mihai Chirica, împreună cu Irina-Margareta Nistor, Andrei Apreotesei și Andrei Giurgia.

“Nu pot să spun că m-am născut la Iași, dar, sincer, mă simt atât de legat de orașul ăsta datorită zecilor de ani pe care i-am trăit aici, venind cu sute de spectacole, pentru că pe vremea mea orice premieră a filmului românesc trebuia să aibă loc la Timișoara, Iași sau Cluj.”, a spus Florin Piersic

După Gala SFR a fost proiectat filmul “Parașutiștii”, fiind și filmul de suflet al lui Florin Piersic, după cum a spus artistul.

FOTO: Andrei Luca