Confidenţialitate

Globurile de Aur 2019: “Bohemian Rhapsody”, actorii Rami Malek și Glenn Close, alături de regizorul Alfonso Cuaron, printre laureaţi

Cea de-a 76-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur și-a desemnat, duminică, laureații.

Distincţiile recompensează cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică şi de televiziune, relatează Agerpres.

“Bohemian Rhapsody” a fost desemnată cea mai bună dramă. Protagonist al peliculei, tânărul Rami Malek a cucerit, la rândul său, trofeul pentru cel mai bun actor într-o dramă.

Competiția rolurilor dramatice feminine a fost câștigată de veterana Glenn Close, pentru rolul din “The Wife”, al unei soţii care îşi pune sub semnul întrebării propriile alegeri din viaţă în timp ce călătoreşte la Stockholm alături de soţul său,ca să îi fie alături când acesta va primi premiul Nobel pentru Literatură.

“Green Book” a primit Globul de Aur pentru cea mai bună comedie și s-a impus la categoriile “cel mai bun actor în rol secundar”, prin Mahershala Ali, şi “cel mai bun scenariu”.

Mexicanul Alfonso Cuaron a primit premiul pentru cel mai bun regizor pentru “Roma”, desemnat totodată cel mai bun film străin.

Olivia Colman a cucerit premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film musical sau comedie cu rolul din “The Favourite”.

Cu rolul din “Vice”, în care îl încarnează pe fostul vicepreședinte american Dick Cheney, Christian Bale a fost desemnat cel mai bun actor masculin într-un film comedie sau musical.

Cunoscută pentru prezența în distribuția serialului “Grey’s Anathomy”, Sandra Oh a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un serial dramatic graţie rolului interpretat în producţia de televiziune “Killing Eve”.

Regina King a primit premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, distincţie pentru rolul din “If Beale Street Could Talk”, un film despre o femeie din Harlem care este însărcinată, iar logodnicul său este acuzat de crimă.

Patricia Arquette a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-o miniserie / lungmetraj TV graţie interpretării sale din producţia de televiziune “Escape at Dannemora”. La această categorie au mai concurat actriţele Connie Britton (“Dirty John”), Laura Dern (“The Tale”), Regina King (“Seven Seconds”) şi Amy Adams (“Sharp Objects”).

Este al doilea Glob de Aur din palmaresul Patriciei Arquette care a mai câştigat un trofeu în 2015 pentru rolul secundar interpretat în lungmetrajul “Boyhood”.

Richard Madden a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic graţie interpretării sale din producţia “Bodyguard”. Nominalizaţi au mai fost Jason Bateman (“Ozark”), Stephan James (“Homecoming”), Billy Porter (“Pose”) şi Matthew Rhys (“The Americans”).

Având competitori precum Jim Carrey (‘Kidding’), Donald Glover (‘Atlanta’), Bill Hader (‘Barry’) şi Sacha Baron Cohen (‘Who Is America?’), Michael Douglas a obţinut Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie/ musical pentru prestaţia din ‘The Kominsky Method’, producție Netflix, care a obținut și trofeul la categoria sa. Actorul i-a dedicat triumful soției sale Catherine Zeta Jones, notează BBC.

Darren Criss s-a impus în competiția celor mai bun actori din producții dramatice pentru micul ecran, cu rolul din ‘The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story’.

“The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună miniserie/ lungmetraj TV.

Producţia de televiziune “The Americans” a câştigat premiul pentru cel mai bun serial dramatic.

“Spider-Man: Into the Spider-Verse” a primit premiul pentru cel mai bun film de animaţie, invingând “Incredibles 2”, “Isle of Dogs”, “Ralph Breaks the Internet” şi “Mirai”.

‘Shallow’ de pe coloana sonoră a filmului ‘A Star is Born’ (Lady Gaga, Mark Ronson) a obținut trofeul pentru cel mai bun cantec original.