Gafele premierului Dăncilă la întâlnirea cu omologul său croat: „Make a photo?” VIDEO

Noi gafe de protocol, dar și de exprimare ale premierului Viorica Dăncilă,  cu ocazia primirii la Palatul Victoria a omologului său din Croația.

Premierul român nu a știut ce pași urmează după intonarea imnurilor, omologul său atenționând-o de 2 ori.

Imaginile sunt pe contul de Facebook al Guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit pe omologul său croat, Andrej Plenkovic în curtea Palatului Victoria.

Protocolul prevede ca ceremonia de primire a oficialului de la Zagreb să înceapă cu  intonarea imnurilor Croației și al României. Primul a fost imnul Croației, moment în care premierul de la Zagreb și-a pus mâna la inimă, Viorica Dăncilă a vrut să coboare de pe podium. Apoi, a încercat să îl imite pe omologul său, ridicând mâna spre piept, dar s-a răzgândit. Nici la imnul României nu a ținut mâna la inimă.

După imn, în cadrul trecerii în revistă a gărzii de onoare, protocolul prevede că oficialii participanți la ceremonie trebuie să salute drapelul României. Doar că Viorica Dăncilă din nou se grăbea să intre în palatul Victoria, indicându-i premierului croat acest lucru, cu o mișcare de mână, însă premierul croat a atenţionat-o.

Apoi, seria gafelor a continuat în interiorul Palatului Victoria, când a ținut un discurs, în care a făcut 2 greșeli de exprimare în limba română, dezacorduri:

” (…) apartenenței CELE două state”  şi  „(..) în contextul apartenenței la ACEIAȘI trio de PREȘIDENȚII”.

Nici în limba engleză nu s-a exprimat corect, la finalul discursului.

De fapt, a încercat să îl întrebe pe omologul său dacă dorește să facă o fotografie şi a zis: ”Make a photo?”

Nu este prima oară când Viorica Dăncilă face gafe diplomatice și de exprimare, spre deliciul internauților pe rețelele de socializare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS