Gafa premierului. Mihai Tudose a vorbit despre Juncker drept președintele Consiliului European

Gafă a premierului Mihai Tudose: în debutul ședinței de Guvern de miercuri, premierul s-a referit la Jean Claude Juncker drept președintele…Consiliului European, deși acesta conduce….Comisia Europeană.

Premierul a vrut, astfel, să salute anunțul potrivit căruia imediat, după Brexit, în 2019, un summit european va fi găzduit de Sibiu.

 

Vreau să remarc şi să felicit toţi membrii Guvernului şi pe toţi românii practic, care au făcut posibil ca în mesajul de astăzi, mesajul anual al preşedintelui Consiliului European (Comisiei Europene – n.r.), domnul Jean Claude Juncker, a făcut referire la România şi numai pozitiv. Este un mesaj extraordinar. Este prima dată când Comisia Europeană nu ne critică, ci apreciază demersurile pe care le-am făcut noi, cu toţii. România este eroina acestei poveşti”, a afirmat premierul Mihai Tudose în debutul şedinţei de Guvern.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker vrea ca şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE să se întâlnească în România a doua zi după ce Marea Britanie părăseşte blocul european, în martie 2019, pentru a trasa calea Uniunii cu 27 de state membre.

Propunerea a fost făcută de către şeful CE în discursul său despre ”starea Uniunii”.

Preşedintele Klaus Iohannis salută această propunere şi subliniază că ţara noastră rămâne un partener „profund ataşat ideii europene şi pe deplin implicat în eforturile de avansare a integrării, într-o formulă de unitate şi coeziune, fără fragmentări în rândul statelor membre„.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS