Gabriela Firea: Trebuie să mergem la Cotroceni cu formula Liviu Dragnea – premier

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, este de părere că PSD este obligat de rezultatul alegerilor să meargă la consultările cu președintele Klaus Iohannis cu Liviu Dragnea ca premier, ea considerând că șeful statului trebuie să se obișnuiască cu această idee.

”Din punctul meu de vedere, românii au dat azi un vot clar pentru Liviu Dragnea – premier, PSD partidul învingător! Cu această formulă trebuie să mergem la Palatul Cotroceni! Justiţia nu a interzis, prin sentinţă, dreptul de a alege şi de a fi ales al domnului Dragnea. Preşedintele ţării trebuie să se obisnuiascu cu ideea că cea mai legitimă persoană pentru a conduce guvernul şi pentru a aplica Programul de guvernare apreciat de români este preşedintele PSD. Succes, Domnule Preşedinte Liviu Dragnea! Sigur veţi conduce un guvern eficient, atent la nevoile românilor!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Și Victor Ponta, Ecaterina Andronescu și Daniel Florea au vorbit public despre varianta Dragnea-premier.

Întrebat dacă va fi nominalizarea PSD pentru funcţia de premier, întrucât Constituţia nu îi interzice, liderul PSD, Liviu Dragnea, a răspuns duminică seara: ”Respect în primul rând şi voi ţine cont de votul românilor de astăzi, Constituţia României şi programul de guvernare’‘.

”Important e să înţelegem că astăzi nu a câştigat PSD sau a pierdut PNL sau USR. Astăzi au câştigat românii şi depinde de toţi cei care trebuie să ia decizii în perioada următoare să nu-şi bată joc de această dorinţă masivă a românilor de astăzi”, a spus el.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS