Gabriela Firea: “nu am ordonat tăierea copacilor de pe bd Kiseleff”

La 2 zile după ce mai multe ONG-uri au acuzat-o pe Gabriela Firea, că a ordonat tăierea copacilor tineri de pe Bd Kiseleff, primarul Capitalei reacționează. Gabriela Firea spune că nu ea a “ordonat” tăierea vreunui copac din Bucureşti, Administraţiile Domeniului Public sunt cele care decid ce copaci sunt îndepărtați.

Primarul Capitalei a recunoscut că în zona Kiseleff au fost îndepărtaţi arbori “care nu s-au acomodat la clima şi poluarea zonei”, după ce la Primărie au ajuns multe sesizări ale cetățenilor s-au plâns că mulți copaci sunt un pericol pentru copii și mașini.

“Cei care au acuzat că se taie copaci tineri şi sănătoşi sunt invitaţi la Primăria Generală pentru a vedea documentele care atestă că lucrurile nu stau aşa. În special în zona Kiseleff, sunt arbori care nu s-au acomodat la clima şi poluarea zonei, din această cauză aceştia s-au degradat, devenind un pericol pentru cetăţeni”, a mai spus Firea.

Primarul Capitalei a precizat că a câştigat alegerile cu un Program de Guvernare Locală care garantează extinderea spaţiilor verzi din Bucureşti “şi acest deziderat se va îndeplini, cu certitudine, în paralel cu garantarea securităţii şi sănătăţii bucureştenilor”.

Precizările au fost făcute după ce Clotilde Armand, care a candidat din partea USB la Primăria Sectorului 1, a scris, pe pagina de Facebook, vineri, că mai mulţi cetăţeni i-au semnalat tăieri masive de copaci în zonele Kiseleff, Cişmigiu şi Parcul IOR.

Gabriela Firea promite că în septembrie vor fi replantați alți copaci.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS