Gabriela Firea: Doar 10 membri ai CExN au votat pentru ca Liviu Dragnea să facă un pas lateral

După ședința CExN a PSD, care a durat mai bine de 8 ore, principalii semnatari ai scrisorii nemulțimiților din partid au declarat că dezbaterile despre o posibilă demisie a lui Liviu Dragnea din funcțiile de președinte al PSD și al Camerei deputaților sunt începutul unei normalități în partid și că discuțiile s-au purtat „pentru prima dată, cu mult curaj, sinceritate și cu argumente”.

„Nu ne-am mai simțiti timorați” – a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„ A fost prima ședință CExN în care s-au dezbătut cu sinceritate toate problemele care ne frământă. Nu ne-am mai simțit timorați. Așa că, această scrisoare a avut un efect bun. La finalul dezbaterilor, Liviu Dragnea a supus votului doar un punct din scrisoarea noastră. Este cel care privește retragerea dumnealui. Au fost 10 voturi pentru ca Liviu Dragnea să facă un pas lateral, 39 – să rămână, și o abținere. S-a cerut și excluderea mea, dar nu s-a votat, pentru că domnul președinte Dragnea și doamna premier Dăncilă au considerat că nu este cazul să se voteze acest lucru” – a spus vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, la finalul ședinței CExN al PSD.

„Nimeni nu pleacă din partid, este prima discuție serioasă pe care o avem în partid, cu mult curaj. Noi ne susținem tot ce am scris in scrisoare”- vicepremierul Paul Stănescu.

„E începutul unei normalității. Scrisoarea noastră și-a atins scopul” – Senatorul PSD, Adrian Țuțuianu.

Reamintim că mai mulți lideri importanți ai PSD, printre care vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi primar general al Capitalei, de Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi vicepreşedinte al Senatului, au semnat o scrisoarea deschisă prin care au cerut “demisia imediată” a lui Liviu Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS