Confidenţialitate

Gabriela Firea: De astăzi, toți bucureștenii au căldură. Peste 3.000 de asociații au refuzat, pentru moment, furnizarea căldurii

De marți, aproape toți bucureștenii au căldură în apartamente, spune primarul-general Gabriela Firea.

Caloriferele sunt calde încă de luni după-amiază, însă agentul termic a fost furnizat cu întârziere în sectoarele 1, 5 și 6.

S-a vehiculat că Primăria Generală nu este în măsură să furnizeze căldură pe perioada sezonului rece, că există sincope. Așa cum știți, încă de ieri (luni) de la ora 17:00 RADET a început furnizarea agentului termic (…) căldura s-a resimțit mai întâi în sectoarele 2, 3 și 4 și parțial în sectoarele 1, 5 și 6.  De astăzi (marți), căldura este în tot Bucureștiul”, a precizat Gabriela Firea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Așa cum spuneam, aproape toți bucureștenii au apartamentele încălzite.  Asta pentru că peste 3 mii de asociații de locatari au refuzat, pentru moment, agentul termic.

Gabriela Firea amintește că familiile cu venituri mici pot cere ajutor de la Primărie.

3.145 din totalul de 10.040 asociații de locatari au refuzat pornirea căldurii, au refuzat în scris. Este vorba de blocuri unde locuiesc, în special, persoane în vârstă și care așteaptă momentul 1 noiembrie atunci când vin acele ajutoare”.

Primarul-general a spus și ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să beneficieze de aceste ajutoare.

Ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit net lunar pe membru de până la 786 de lei și de persoanele singure cu un venit net lunar de maximum 1.082 de lei”, a subliniat Gabriela Firea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, primarul-general e de părere că ar trebui schimbată legea care spune, în prezent, că agentul termic poate fi furnizat doar dacă se înregistrează 3 nopți consecutive cu temperaturi sub 10 grade Celsius.

Această hotărâre de Guvern trebuie să suporte îmbunătățiri pentru că au fost seri foarte friguroase, dar din punct de vedere legal nu se înregistraseră aceste condiții legale, impuse de Guvern încă din 1994 și cu câteva updatări în 2000. Am făcut apel  și la Parlament – practic, decizia să fie a Consiliului General prin consultarea cu asociațiile de proprietari și de locatari”, a subliniat Gabriela Firea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.