Gabriel Oprea se retrage din politică

Fostul vicepremier și ministru de Interne, Gabriel Oprea, a anunțat că își dă demisia din UNPR, partid al cărui președinte fondator este, și că va activa ca senator independent până la finalul acestui mandat, după care se va retrage de pe scena politică.

Gabriel Oprea a făcut anunțul pe Facebook, într-un mesaj în care le transmite foștilor colegi că ”îi va păstra în suflet”. Le-a amintit, totodată, că misiunea lor este ”să facă bine pentru România și pentru români”.

“În politică este important să rămâi fidel propriilor principii. Pe această idee s-a bazat apariția UNPR pe scena politică. Timp de aproape 6 ani am condus UNPR respectând aceste principii. La Putere sau în Opoziție, am făcut ceea ce a fost bine pentru România și nu ceea ce a fost util pentru mine sau pentru partid. UNPR a sprijinit România în ultimii 6 ani și a asigurat stabilitate politică, într-o perioadă economică grea la nivel mondial. UNPR a susținut guverne fără să negocieze avantaje și privilegii. Singurele condiții pe care le-am pus partenerilor noștri au fost legate de protejarea drepturilor cetățenilor români și în special ale militarilor și de tratarea cu responsabilitate a tuturor aspectelor ce țin de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac în legătură cu activitatea mea politică, vă anunț că am decis ca drumul meu să se despartă de cel al UNPR și să devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului să mă retrag din politică”, a scris Gabriel Oprea pe contul său de Facebook.

Gabriel Oprea a precizat că va susține mereu proiectele ce țin de securitatea națională, îl va susține pe președintele României în tot ceea ce ține de acest domeniu, iar până la finalul mandatului va vota acele proiectele economice și sociale de care societatea are nevoie.

“Pe foștii mei colegi, alături de care am fondat UNPR și alături de care am luptat în acești 6 ani, îi voi păstra în suflet și îi asigur că în mine vor avea întotdeauna un prieten. Le urez succes, indiferent de drumul pe care aleg să-l urmeze. Orice ar face și în orice proiect politic s-ar implica, să nu uite că misiunea lor este să facă bine pentru România și pentru români. Vă mulțumesc tuturor și fie ca succesul să fie de partea celor care îl merită”, a mai scris Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu de procurorii DNA în dosarul limuzina, în care este acuzat că a prejudiciat bugetul Direcției de Informații și Protecție Internă din cadrul MAI cu peste 400.000 de lei.

Totodată, este acuzat de abuz în serviciu în dosarul coloanelor oficiale. Ar fi beneficiat ilegal de coloane oficiale în peste 1.600 de deplasări, spun procurorii DNA. Multe dintre deplasări erau făcute în interes personal – inclusiv la restaurante sau saloane de înfrumusețare.

Cazul a apărut după moartea polițistului Bogdan Gigină. Polițistul a murit în octombrie 2015 după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă pe strada Știrbei Vodă din București. Bogdan Gigină era în fruntea coloanei care îl însoțea pe Gabriel Oprea. Accidentul a avut loc cu o săptămână înainte de tragedia din Colectiv.

Gabriel Oprea a fost ministru delegat pentru Administrația Publică în Guvernul Năstase. A revenit în fotoliul de ministru de Interne în Guvernul Boc. În cabinetul Boc 2 și în Guvernul Ungureanu a ocupat funcția de ministru al Apărării. A fost ministru de Interne și în Guvernul Ponta și, pentru scurt timp, premier.

Pe fondul protestelor care au urmat după tragedia din clubul Colectiv, Gabriel Oprea a demisionat.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS